Deň druhý

Po rannej rozprave sa vydávame preskúmať ,,strašidelný les Hoia Baciu", nazývaný tiež Transylvánsky bermudský trojuholník, ktorý mu dali miestni obyvatelia, keďže sa v ňom v minulosti stratili viacerí ľudia a vyskytujú sa tu vraj nevysvetliteľné paranormálne javy.

Deň sa nám však nezačína veľmi slávne, keďže sa môj Touareg nevedel dohodnúť s dronom, kto z nich dvoch poletí a tak sa mi podarilo prejsť 2-dňového drona :(

..okrem oooobrovského množstva komárov, ktoré na nás v lese až ,,nenormálne útočili" sme však žiadnu mimozemskú civilizáciu a ani duchov stratených ľudí v tomto lese nenašli...nie to ešte pastiera s jeho 200 ovcami :)

Pravdou však je, že kmene stromov  v ňom rastúce majú veľmi zvláštne tvary a celé toto miesto pôsobí veľmi zvláštne a deprimujúco...

Na miesto údajného pristátia UFO, ktoré sa nachádza v druhej polke lesa, ktoré nafotil vojenský technik Barneu dňa 18.augusta 1968 sme sa pre spomínané komáre nedostali.

 

Ďalšou métou dnešného dňa bola prehliadka vyše dvetícročnej starobylej soľnej bane Salina Turda neďaleko mestečka Turda, ktorú Business Insider vyhlásil za najkrajšie podzemné miesto na svete a ktorá od roku 1992 slúži nielen ako múzeum, ale aj ako zábavný park, keďže v jej útrobách sa nachádzajú rôzne atrakcie...mini-golf, bowling, plavba v člnoch...

Po malom občerstvení a fotodokumentácii našej zastávky ;) sa vydávame opäť na cestu...

 

Ďalšou zastávkou je návšteva rodného domu valašského veľmoža Vlada III. Tepeša, prezývaného tiež Drakul (drak-krutý) v historickom mestečku Sighisoara.

 

Plán dnešného dňa splnený a tak sa spokojne vydávame do plánovaného tábora na brehu potoka neďaleko dedinky Cartisoara, odkiaľ ráno plánujeme vyraziť na Transfaragasan.

Keďže sme mali ešte dostatočnú časovú rezervu, tak sme nešli upravenými okreskami, ale ,,strihli" sme si týchto posledných 80 kilometrov po nespevnených cestách a cez rumunské osady. Tu sme mali možnosť vidieť pravú tvár Rumunska a skutočne ťažký život Rumunov!

 

Chcel by som poďakovať :

- Pedrovi Komanovi, za odporučenie o návšteve zaujímavého POI bodu ,,strašidelného lesa" 

- a nášmu rumunskému obchodnému partnerovi pánovi Hečkovi o soľnej bani Salina Turda

Ďakujeme

Prihláška člena TCS

prihláška člena

Kontaktujte nás

Dokumenty TCS

Stanovy TCS

Stanovy TCS - 1.pdfStanovy TCS - 2.pdfStanovy TCS - 3.pdfStanovy TCS - 4.pdfStanovy TCS - 5.pdfStanovy TCS - 6.pdf

Notárska zápisnica

Notárska zápisnica 2015-1.pdfNotárska zápisnica 2015-2.pdfNotárska zápisnica 2015-3.pdfNotárska zápisnica 2015-4.pdfNotárska zápisnica 2015-6.pdf