Expedícia Alpy 2015 - deň tretí

Francúzsko
Ziaľ zo sľúbenej raňajšej rozcvičky dnes nebolo nič..kazetu do magnetofónu so spartakiádnou nahrávkou ,,Poupata" od Michala Davida https://www.youtube.com/watch?v=w-v02Jx99CE som síce zobral, ale magnetofón nie :( .
..a tak som sa tešil na tú nostalgiu.. :D
Po raňajkách, raňajšej hygiene a opäť mojom monológu o pláne dnešného dňa, ktorý som opäť zvládol na jednotku bez ďalšej zbytočnej diskusie :) sa následne vyberáme na cestu...
Dnešnou prvou našou métou je historický tunel Parpaillon v nadmorskej výške 2632 m n/m. K tunelu sme vystúpili pohodovým tempom krátko po obede.
Spoločné fotenie pri severnom portáli...prejazd tunelom...a opäť fotenie pri výjazde z južného portálu tunela.
Tu zisťujeme, že cesta od južného portálu do doliny je uzavretá. Dávame sa s Jurajom na 2 Touaregoch na prieskum situácie..zisťujeme, že cesta je na niekoľných úsekoch úplne strhnutá a na dvoch miestach zasypaná do výšky Touarega. Pri pokuse o prejazd Touaregom cez prvý násyp, sa tento dal následne do pohybu smerom do hlbokej doliny a v pude sebazáchovy som automaticky volil polohu ,,R" a za následného ,,pišťania" manželky, nadávok a okamžitého vystúpenia z vozidla,..som časť cesty vycúval, otočil sa a vrátil sa k ostatným posádkam objasniť daný stav.
Volím jediné možné riešenie...návrat tou istou cestou späť.Jednoducho musíme celú horu obísť, aby sme mohli pokračovať ďalej v našom pláne cesty.
Dnes sa nám vôbec nedarí! :)
Po čiastočnom obídení hôr v dĺžke cca 70km !! zisťujeme, že ďalej nevieme pokračovať ani týmto smerom, nakoľko pred niekoľkými dňami bola v tejto oblasti obrovská búrka, ktorá napáchala obrovské škody jednak na cestách, taktiež horských cestičkách, ale kamenná lavína navyše strahla aj niekoľko mostov :(
Zostávame teda stáť v kolóne čakajúcich vozidiel pred strhnutým mostom na sprístupnenie dočasného železného mosta po 17 hodine.. čas si krátime sledovaním práce ťažkej techniky na odstraňovaní napáchaných škôd prírodného živla..
Obchádzkou sme stratili veľmi veľa času a náš časový sklz ešte narástol aj čakaním v kolóne :(
Ťažko sa zmierňujem s dnešnou ,,porážkou" od prírody a tak už volím iba cestu k miestu nášho dnešného táborenia v Taliansku, na brehu rieky neďaleko dedinky Vinadio.
Počasie nám opäť prialo a tak sme ešte dlho do noci pod našim klubovým iglu rozoberaili zážitky dnešného a tiež predchádzajúcich dní.
Najväščia zábava však bola, keď sme sa piati snažili okolo 3h ráno nafúkať samonafukovaciu karimatku :D :D

Prihláška člena TCS

prihláška člena

Kontaktujte nás

Dokumenty TCS

Stanovy TCS

Stanovy TCS - 1.pdfStanovy TCS - 2.pdfStanovy TCS - 3.pdfStanovy TCS - 4.pdfStanovy TCS - 5.pdfStanovy TCS - 6.pdf

Notárska zápisnica

Notárska zápisnica 2015-1.pdfNotárska zápisnica 2015-2.pdfNotárska zápisnica 2015-3.pdfNotárska zápisnica 2015-4.pdfNotárska zápisnica 2015-6.pdf