Expedícia Alpy 2017 - deň prvý

Trošičku s odstupom času,...ale kto bude čítať expedičný denník pochopí prečo...

Aj v tomto roku sme sa vydali spoznávať krásu Álp, popritom testovať naše vozidlá s logom VW, nás samotných a samozrejme našu zručnosť za volantom ;)
Expedície sa zúčastnili 4 posádky na vozidlách Touareg II. generácie a 1  posádka na vozidle Amarok v celkovom počte 16 osôb.

V nedeľu 30.7.2017 sa stretávame všetci pred fabrikou Volkswagen v Devínskej Novej Vsi. Po krátkom zvítaní polepíme za širokej asistencie posledný expedičný Touareg Tomáša z Českej republiky, keďže všetky expedičné vozidlá zo Slovenska sme polepili už predchádzajúci víkend, rozdáme si expedičné oblečenie Bushman, naladíme vysielačky, nasleduje krátka rozprava, spoločné fotenie, rozlúčka s Bohušom a Katkou Patáčovcami, ktorí ako jediní nám prišli popriať šťastnú cestu a krátko pred 10. hodinou sa vydávame na cestu.
Nasleduje prvá zastávka na hraniciach s Rakúskom, kde kupujeme diaľničné známky.
Pred sebou máme ešte cca 1200 kilometrov, ktoré sme následne dali s 5. zastávkami na dotankovanie a kávu.
Keďže aj Taliani majú v obľube jazdu predpísanou maximálnou rýchlosťou v strednom a ľavom pruhu, ako aj Slováci na D1 medzi Trnavou a Bratislavou, pričom pravý majú voľný, tak Rišo začal s obiehaním z prava a my ostatní sme sa následne pridali, ako môžete vidieť aj vo videu a na fotografiách, v rámci zachovania nášho ,,šialeného" tempa :)
V podvečerných hodinách sme dorazili do mestečka Oulx, odkiaľ sa dávame na výstup do hôr, kedy všetky posádky prechádzajú svojim prvým ,,offroadovým krstom" :)  Všetci nočný výjazd zvládli v poriadku, za čo si odo mňa vyslúžili pochvalu a už krátko po 23 hodine táboríme pred pevnosťou Forte Foens v nadmorskej výške 2186 m.

Deň prvý v číslach:
- 1285 km
- 12 hodín a 55 minút jazdy
- 5 zastávok
- výjazd do výšky 2186 m n/m

Expedícia nie je NIKDY iba ,,dovolenkou", respektíve ,,nejakým výletom"! Expedícia vždy preverí jednak vozidlá, tiež vodičov a hlavne medziľudské vzťahy pri živote v uzavretej komunite, preto sa aj nazýva expedíciou a preto na výber posádok treba klásť vždy veľký dôraz!
...no občas sa človek aj sekne

Prihláška člena TCS

prihláška člena

Kontaktujte nás

Dokumenty TCS

Stanovy TCS

Stanovy TCS - 1.pdfStanovy TCS - 2.pdfStanovy TCS - 3.pdfStanovy TCS - 4.pdfStanovy TCS - 5.pdfStanovy TCS - 6.pdf

Notárska zápisnica

Notárska zápisnica 2015-1.pdfNotárska zápisnica 2015-2.pdfNotárska zápisnica 2015-3.pdfNotárska zápisnica 2015-4.pdfNotárska zápisnica 2015-6.pdf