Touareg desert experience 2015

Po úspešných predchádzajúcich celoslovenských Touareg stretnutiach sme pre Vás aj v tomto roku pripravili ďalšie veľké stretnutie, ktoré máme v pláne rozšíriť a zmeniť na slovensko-české pre veľký záujem o tieto naše akcie a členstvo v našom klube aj z Českej republiky.
Nejde tu však v žiadnom prípade o spoluprácu s TouaregClub Česká republika a jeho súčasným vedením!!

Pozývame všetkých našich členov, tiež ďalších vlastníkov a priaznivcov vozidiel Touareg a Amarok touto cestou opäť medzi nás a ponúkame Vám možnosť zažiť niečo jedinečné a výnimočné!! A verte, že opäť pôjde o  reálny púštny zážitok.

 Stretnutie pripravujeme v spolupráci s výrobným závodom Volkswagen Slovakia, a.s. v zastúpení Mgr. Vladimírom M...achalíkom a s Porsche Slovakia spol. s r.o., importérom vozidiel Volkswagen v zastúpení Marekom Chovancom.

Chceme zachovať tradíciu týchto stretnutí Touareg Club-u Slovakia a preto po úspešnom nultom ročníku, ktorý sa konal v roku 2013 a ktorý sme situovali na Stredné Slovensko do Brezna s názvom 1.Touareg zraz na Slovensku, nasledovalo druhé veľké stretnutie, tj prvý ročník na slovenskej púšti, nazývanej tiež slovenskou Saharou vo vojenskom výcvikovom priestore na Záhorí s názvom Touareg desert experience 2014. V tomto roku sa stretneme opäť, a pre Váš veľký záujem zasa na Záhorí, vo vojenskom výcvikovom priestore. Bude to už tretie stretnutie, ale v skutočnosti ide o druhý ročník a stretnutie sme pomenovali opäť Touareg desert experience, avšak pochopiteľne 2015.

Pôjde o voľné stretnutie majiteľov vozidiel Touareg prvej a druhej generácie a tiež Amarokov spojené s výkladom techniky jazdy v piesočnom teréne a následne aj samotné jazdenie v piesku a piesočných dunách. 

Kedy ?

6.6.2015   10:00 hod.

Kde ?

GPS

N 48°32´16.99"

E  17°14´49.52"

Vojenský výcvikový priestor  Vojenského obvodu Záhorie, nachádzajúci sa v katastrálnom území Záhorie, kde chceme vlastníkom vozidiel koncernu Volkswagen s pohonom 4MOTION a tiež 4XMOTION ponúknuť možnosť predvedenia a tiež vyskúšania si jazdy jedinečným priestorom v strednej Európe, ktorý svojim charakterom pripomína saharskú púšť. Tento unikátny piesočnatý priestor oddávna využívajú armádne zložky na testovanie a výskum vojenskej techniky. Už v období 2. svetovej vojny túto lokalitu využíval nemecký Wehrmacht na výcvik vojakov a testovanie vojenskej techniky, ako prípravu na svoje africké ťaženie. Preto sa tento priestor nazýva aj  ,,slovenskou Saharou".

V tomto priestore sa taktiež pripravujú naši česko-slovenskí jazdci na slávnu Rally Paríž Dakar.

Z Offroad Pasrcours Volkswagen Slovakia, a.s. budeme mať opäť k dispozícii 4 vozidlá  VW Touareg II.generácie so skúsenými inštruktormi pre menej skúsených vodičov. 

Tohto ročníka sa zúčastní aj celá zostava Teamu Cross Country Rallye s pretekárskym špeciálom VW Touareg pod vedením pána Ing. Juraja Medveczkého. O nezabudnuteľný adrenalínový zážitok sa postará pilot Cross Touaregu Ľuboš Paška. A verte mi, že to bude zážitok na celý život :)

Z Porsche Slovakia s.r.o., Volkswagen úžitkové vozidlá, príde predstaviť a odprezentovať najnovšiu verziu   VW Amarok Ultimate v špeciálnej výbave Tomáš Rusnák.

Keďže sa zraz bude konať v aktívnom vojenskom priestore a v platnosti je Zákon č. 96/2012 o zákaze vstupu osôb do priestorov vojenských obvodov, tak vstup každej jednej osoby bude podmienený registráciou. Registrácia bude možná iba vyplnením príslušného registračného formulára na stránke www.touaregclub.sk a prezenčná listina bude uzatvorená po prijatí registrácie číslo 40 z kapacitných dôvodov!!! Najneskôr však týždeň pred konaním zrazu!! Táto prezenčná listina bude následne postúpená príslušným orgánom  Vojenského obvodu Záhorie.  Bez registrácie je zakázaný vstup do vojenského priestoru!

Program stretnutia :

-  9:45-10:00 hod. - registrácia účastníkov

- 10:00-10:30 hod. - privítanie a príhovor zástupcov výrobného závodu Volkswagen, a.s., Porsche Slovakia,  spol. s r.o. a Volkswagen úžitkové vozidlá a Touareg Club Slovakia.

- 10:30-11:00 hod. - vysvetlenie štýlu a techniky jazdy na piesku

- 11:00-13:00 hod. - samotné jazdenie v piesku a piesočných dunách

- 13:00-14:00 hod. - obed

- 14:00-17:30 hod. - opäť jazdenie na okruhoch + súťaže zručnosti jazdy Touaregom so zatemnenými sklami podľa Area View a súťaž v technike jazdy na piesku

- o 16:00 hod. ukončenie a vyhodnotenie jednotlivých súťaží zručnosti a následné jazdy výhercov s Ľubošom Paškom na Touareg špeciáli

- 17:30-18:00 hod.  - žrebovanie tomboly

..bude ešte upresňovaný postupne.

Paralelne s daným programom budú jazdy na špeciálne upravenom závodnom Cross Rallye Touaregu s pilotom Ľubošom Paškom pre prvých 10 zaregistrovaných účastníkov a tiež  10 výhercov súťaží. Počas celého dňa budú v stane zázemia premietané na veľkoplošnej obrazovke filmy a fotografie z našich klubových akcií a tiež filmy s tematikou Volkswagen.

Pre rodiny s deťmi sme pripravili špeciálny program, kde si budú môcť vyskúšať detičky jazdu na koníkoch pod dohľadom skúsených inštruktorov, ktoré privezie naša členka Anka Pipišková.

Vzhľadom na počet nahlásených detí plánujeme zabezpečiť skákací nafukovací hrad.

O ozvučenie sa postará DJ...

 V areáli bude pre prípad potreby prítomný záchranár.

Keďže v našom klubovom logu je použitá malá ťavička, ako symbol kočovného kmeňa berberských Touarégov, od ktorého názvu bolo pomenované aj naše vozidlo Touareg, tak sa pokúsime vybaviť a priviezť jednu ťavu aj na naše stretnutie z bratislavskej ZOO a spraviť tak malú zbierku na jej ďalší chov, a časť z vybraných registračných poplatkov venujeme aj my za Touareg Club Slovakia.

 Vstupné na vozidlo je 40 € vodič + spolujazdec,  každá ďalšia osoba +7 €, deti do 10 rokov zdarma.

V cene vstupného je zahrnuté :

Vstup do vojenského priestoru s vozidlom, teplé jedlo + nápoje, káva, sladké a slané pečivo reklamné predmety, polepy vozidiel, DJ, prítomnosť záchranárov, toalety... Strava bude zabezpečená externou cateringovou spoločnosťou priamo v areáli. + zabezpečený bude aj predajný bufet

Čo sa samotného jazdenia v piesku týka, tak tu opäť plánujeme trasy rozdeliť do troch kategórií podľa obtiažnosti, aby si mohol každý postupne vyskúšať trasu podľa svojich možností a schopností. 

Odporúčané požiadavky na vozidlo :

- pneumatiky AT (All Terrain),..prípadne zimné, nie však úplne zjazdené!!! minimálne 70% vzor!

- ťažné oko - súčasť povinnej výbavy vozidla! (kto nemá ťažné zariadenie, ideálne bude ešte jedno oko)

 - ťažné lano - súčasť povinnej výbavy vozidla! (ideálne gurtňa) - kompresor s hadicou na dofukovanie pneumatík s tlakomerom  - súčasť povinnej výbavy vozidla!

Pre očistenie vozidiel od piesku pri odchode bude pristavené vozidlo Požiarnej hliadky z výrobného závodu Volkswagen, a.s..

Taktiež na dofúkanie odpustených pneumatík bude k dispozícii veľkokapacitný kompresor.

 Stanislav Krajmer

Touareg Club Slovakia

Svoju účasť a tiež menný zoznam spolujazdcov s požadovanými údajmi pre VTUS Záhorie je NUTNÉ!!! nahlásiť registračným formulárom na https://www.touaregclub.sk/

Prihláška člena TCS

prihláška člena

Kontaktujte nás

Dokumenty TCS

Stanovy TCS

Stanovy TCS - 1.pdfStanovy TCS - 2.pdfStanovy TCS - 3.pdfStanovy TCS - 4.pdfStanovy TCS - 5.pdfStanovy TCS - 6.pdf

Notárska zápisnica

Notárska zápisnica 2015-1.pdfNotárska zápisnica 2015-2.pdfNotárska zápisnica 2015-3.pdfNotárska zápisnica 2015-4.pdfNotárska zápisnica 2015-6.pdf