Expedícia Alpy 2015 - Deň piaty

A opäť ráno vo Francúzsku..už ma to striedanie štátov začína nudiť  :)
Diaľničné odpočívadlo pre karavany bola opäť aj v tomto roku dobrá voľba ;) ..čisté prostredie..WC..sprchy..takže na svoje si prišli úplne všetci.. :)
Jediné čo ma naštvalo, tak že nám aj s Markom po včerajšom nočno-raňajšom fúkaní ,,samonafukovacích" karimatiek obom do rána vyfučali :( ..takže sme do rána spali na tvrdej zemi .(
Ďalším problémom pred odchodom bol malý Dido. Ten si ľahol na moje sedadlo a tak sa mu tam zapáčilo, až tam zaspal...a nie a nie vstať!
..opäť..raňajky..raňajšia hygiena...mini rozprava a vydávame sa na cestu do Provensálska, pozrieť si európsky Grand Canyon..s oficiálnym názvom Georges du Verdon.
Cestou si robíme hodinovú prestávku na dotankovanie a spájam ju aj s obednou prestávkou.
Kto sledoval ostatnú Tour de France, tak trasu som naplánoval povedľa priehrady Lac de Castillon a tak prechádzame časťou ciest až po Castllane, kadiaľ viedla jedna z etáp.
Do kaňonu vchádzame už v poobedných hodinách. Mám vytipovaných niekoľko TOP rozhľadní, ktoré musíme určite prejsť. Kaňon je fakt ,,Grand Canyon". To sa nedá ani popísať! To treba jednoducho vidieť na vlastné oči a zažiť.
Začali sme s prehliadkou severnej časti zhora...potom sme sa presunuli dolu k rieke, ktorá je zdá sa rajom rafterov..opäť sme vystúpili na vrch kaňonu a odtiaľ sme sa dostali až k ústiu kaňonu, na pláže po brehoch.
Niekoľko našich posádok zostáva na brehu sledovať okolitú prírodu, ale my si rýchlo požičiavame 2 vodné bicykle a už sa aj plavíme dnu kaňonom na prieskum. Pôvodne som mal na pláne iba ,,slušné" bicyklovanie a tak som šiel oblečený na bicykel, ale nakoniec ma Marko s Tomášom tak navnadili, že som musel ísť do vody za nimi. Tá voda je fakt úžasná! ..je úplne číra..tyrkysová a aj teplotne úplne na jednotku ;)
Medzitým nám Juraj s rodinou zdrhli ešte hlbšie do kaňonu..no my sme si aj tak zábavku našli a bavili sa ako malé deti :)
Pri návrate sa ku nám pridal aj Petr s Ivčou a tak sme mali okolo bicyklu dosť rušno :) ..iba bicyklovať nemal kto :D
O 18 hodine vraciame bicykle, keďže už všetko na brehu v tom čase zatvárajú a tiež aj požičovňu.
Strašne rýchlo prichádza súmrak a tak Franta s Michalom a ich posádkami sa rozhodnú ísť nájsť kemp na konci kaňonu, kde by sme dnes mimo plánu prenocovali. Zostávajúcich 5 posádok sa vyberáme na ,,lov" na levanduľové polia v okolí mestečka Valensole, kde predchádzajúci a tento týždeň kvitne levanduľa a zároveň sú tu najväčšie plantáže levandule vo Francúzsku.
Cestou a tiež po príchode na miesto zisťujeme, že väčšina polí je už skosená :(
Tak sa aspoň vyberáme hľadať rodinnú výrobňu z levandule v mestečku Valensole.
Túto nachádzame až na druhý pokus, avšak je už zatvorená :(
Ochotný a celý naradostený majiteľ a predajca v jednej osobe však pre nás opäť otvorí predajňu a tak si naše nežnejšie polovičky prichádzajú v nákupnej horúčke na svoje :)
Nákupy ukončujeme spoločnou fotkou s predajcom, ktorý je z nás úplne nadšený ;)
..alebo že by bol nadšený z nášho odchodu? :D
Vraciame sa späť do ,,Grand Canyonu" a predvádzame tu asi najrýchlejší prejazd južnou stranou nočného kaňonu, aký niekedy zažil :)
Keď mi však obrovský vták preletel tesne pred čelným sklom a cca 10 metrov na to prebehol cez cestu statný asi 150kg diviak, tak sa naša rýchlosť hneď po spamätaní z  brzdenia dostala do normálu :)
Príchod do kempu už bol v pohode.
Po príchode nasledovala príprava večere a debata ešte dlho do noci.
Mrzí ma, že sme z južnej strany kaňonu nevideli v tej tme a ešte aj obrovskej rýchlosti vôbec nič :(
Tak ale aspoň máme dôvod sa tam ešte vrátiť ;)

Prihláška člena TCS

prihláška člena

Kontaktujte nás

Dokumenty TCS

Stanovy TCS

Stanovy TCS - 1.pdfStanovy TCS - 2.pdfStanovy TCS - 3.pdfStanovy TCS - 4.pdfStanovy TCS - 5.pdfStanovy TCS - 6.pdf

Notárska zápisnica

Notárska zápisnica 2015-1.pdfNotárska zápisnica 2015-2.pdfNotárska zápisnica 2015-3.pdfNotárska zápisnica 2015-4.pdfNotárska zápisnica 2015-6.pdf